جوشکاری نمای ساختمان و شاسی کشی چگونه انجام میشود؟

سر فصل های مقاله

انواع جوشکاری ساختمان

مهمترین قسمت هر سایختمان, زیر سازی آن می باشد. زیرا درست نصب شدن نما نیاز به زیرسازی مناسب دارد. در هر نوع نما یک لایه به عنوان بیرونی ترین لایه و ظاهر آن نصب می شود. اما این نما در صورتی به بهترین شکل خود خواهد بود که زیرسازی مناسبی داشته باشد. شاید در ذهن شما سوال پیش آید که جوشکاری نما به چه معناست؟ عناصر زیر سازی یا نبشی کشی نما چه معنی میدهد؟ فرق شاسی کشی و نبشی کشی در چیست؟ به همین خاطر تصمیم گرفتیم در ادامه به موضوع انواع جوشکاری ساختمان و زیرسازی های مورد نیاز برای هرنوع نما مطالبی را ارائه دهیم. در این مقاله قصد بررسی موارد را داریم پس همراه ما باشید تا در پایان این محتوا به پاسخ سوالات خود دست یابید.

جوشکاری نما چیست؟

در هنگام ساختن یک سازه به دلیل وجود پستی و بلندی های متعدد آجر و غیره, نیاز به یک زیرسازی یکنواخت و صاف روی آن وجود دارد. تا بتوان یک نمای دقیق را روی آن اجرا کرد. اولین کاری که هنگام اجرای نما سازی انجام می‌شود زیرسازی برای نما میباشد. زیرسازی به نوع نما و متریال آن و همچنین نوع متریال مرحله نازک کاری ساختمان بستگی دارد. متخصصی که برای ساخت زیرسازی نما انتخاب می شود به اولین چیزی که دقت می کند خروجی دیوارها و نمای خام ساختمان می باشد. اولین سوالی که میپرسد نوع نمای مد نظر می باشد به عنوان مثال نمای کلاسیک برای اجرا بهتر است یا نما رومی؟این موضوع نشان می‌دهد که نمای بیرونی تعیین کننده نوع زیرسازی و  جوشکاری نما می باشد. اجرا و نصب بخش‌هایی در زیر نما جهت استحکام انجام می شود. هدف دیگر با توجه به طرح و جزئیات نمای مد نظر, برجستگی و فرورفتگی های مورد نیاز را روی سازه ایجاد کنیم.

 

انواع جوشکاری ساختمان

همانطور که می دانید انواع جوشکاری نما بسیار مهم است. اولین مورد این است که فاصله الکترود از قطعه حدود ۳ میلیمتر باشد نزدیک تر و دورتر پر کردن الکترود از قطعه باعث وقوع ضعف مقاومت کششی جوش می گردد. برای جوش دادن پاس دوم و پاس سوم حتما باید گِل جوش پاس قبلی ریخته شده باشد، تا جوش فاقد مشکل حبس گِل جوش در نوار جوش گردد. در باد و باران به هیچ وجه نباید جوشکاری نمود زیرا باد باعث می­شود اکسیژن زیاد وارد عملیات جوشکاری شود و جوش ترک داخلی پیدا کند و باران و رطوبت نیز باعث می­شود هیدروژن وارد جوش شده و جوش باعث تردی و شکست می­گردد. الکترود هرگز نباید قبل از جوشکاری خم گردد. زیرا گِل روی آن ریخته می شود و جوش فاقد گاز محافظ جوشکاری شده و جوش ترک داخلی موئی پیدا می کند(که با چشم مسلح قابل رویت می باشد.

سایر  قوانین جوشکاری نما شامل موارد زیر است. اگر آمپر دستگاه بالا برود یا فاصله الکترود از قطعه زیاد شود، جوش دچار سوختگی و پاشش می شود. در مناطق سردسیری علاوه بردادن حرارت به قطعه قبل از جوشکاری (پیش گرمایش) باید حتما از الکترود E7018  استفاده نمود. (پیش گرمایش در مناطقی که دمای قطعه قبل از جوشکاری حدودا زیر c5 باشد الزامی است و اگر پیش گرمایش انجام نشود نوار جوش به سرعت سرد شده و باعث ترک موئی و داخلی در جوش می گردد). قانون استفاده از الکترود E7018آنستکه: به مدت 1 الی 2 ساعت باید در دمای 300c تا c350 در کوره، حرارت ببیند تا خشک شود(حتی اگر بسته بندی آن سالم بوده و رطوبتی در آن نفوذ نکرده باشد). سایر الکترودها، به شرط آنکه رطوبت جذب کرده باشند، باید آنها را درکوره در حدود یک ساعت در حدود دمای c150 حرارت داد، در غیر اینصورت جوشها فاقد اعتبار می­باشند.

 

اصول جوشکاری صحیح

برای این که به بهینه ترین حالت جهت انواع جوشکاری ساختمان و اجرای زیر سازی نما دست پیدا کنیم بهترین روش این است که مراحل اجرای ما را به شکل اصولی انجام دهیم. در این صورت شاهد کاهش هزینه های اضافی در در جوشکاری نما و ایجاد زیرسازی مناسبتر خواهیم بود و از طرفی هزینه های تحمیلی بعدی که بر اثر زمان اتفاق می افتد به ساختمان تحمیل نمی گردد.  در زمان زلزله یا شرایط نامساعد جوی اگر جوشکاری نما یا زیرسازی نمای ساختمان غیر اصولی انجام شده باشد ممکن است باعث ریزش نما یا ایجاد خطرات جدی گردد. بدون شک اجرای درست قوانین جوشکاری نما بر مبنای یک طرح و نقشه و در هماهنگی نوع نما و متریال مربوطه , بهترین اثر را در استحکام نمای نهایی ساخته شده خواهد داشت. برای اجرای درست قوانین جوشکاری باید اصولی جوشکاری به بهترین نحو انجام شود. این موضوع باعث کاهش هزینه خواهد شد. انتخاب نوع پروفیل مناسب برای جوشکاری بسیار مهم است. قبل از انجام کار باید نقشه زیرسازی تهیه شود.

جوشکاری چیست؟

یکی از بهترین و قدیمی ترین روش های مورد استفاده در جهت اتصال دو قطعه جوشکاری می باشد. فرآیند انواع جوشکاری ساختمان متناسب با نوع مواد مورد استفاده یا محل انجام آن راهکارهای مختلفی را پیش روی مهندسان و تکنسین هایی که به نوعی با جوشکاری سروکار دارند قرار می دهد. جوشکاری فرایندی است که در آن دو قطعه فلزی و حتی غیر فلزی به وسیله گرم کردن محل اتصال و یا ذوب کردن مواد اتصال به یکدیگر متصل می شوند. اگر به پارامترهای جوشکاری اهمیت داده نشود در نهایت محصول مناسبی طب قوانین جوشکاری نما ایجاد نخواهد شد.

 

 

شاسی کشی نمای ساختمان

زیر سازی در نما، یکی از مهمترین مراحل اجرای نما است و برای ایجاد برجستگی ها و فرورفتگی نماهای ساختمانی از شاسی کشی فولادی استفاده می شود. انجام این فرآیند توسط پروفیل های آهنی، نبشی ها و پیچ و مهره انجام می شود و در انتها به اسکلت اصلی بنا وصل شده و با ایجاد سطحی صاف، زمینه را برای مرحله نازک کاری نما فراهم می کند.شاسی کشی و یا آهن کشی نما، در اغلب ساختمان های فلزی و ساختمان هایی که در طراحی آن ها، از نماهای برجسته، کامپوزیت و نماهای سنگی و یا سرامیکی که بصورت خشکه چینی اجرا می گردند، به کار می رود.

اصول شاسی کشی نما ساختمان

پروفیل های فلزی بعد از اتمام شاسی کشی، توسط روکش رنگ ضد رنگ پوشش داده شوند. استفاده از آلیاژ های مقاوم در برابر خوردگی برای روکش شاسی ها، در مواقع ضروری توصیه می شود. استحکام اتصالات زیر سازی به نما، بایستی به دقت کنترل گردد.  تراز و شاقولی زیر سازی نما، به منظور اجتناب از دوباره کاری و هزینه مازاد کنترل گردد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *