مقدمه
سبک کلاسیک سبک منحصر به فرد و اصلی در نظر گرفته می شود، بنابراین این سبک طراحی الهام بخش بسیاری از سبک های مدرن مانند سبک نئوکلاسیک است. از جمله سوالاتی که می تواند ذهن بسیاری از کارفرمایان و صاحبان املاک را به خود مشغول کند، می توان به تفاوت نمای کلاسیک و نئوکلاسیک اشاره کرد.
در ادامه به بررسی دو سبک طراحی معماری کلاسیک و نئوکلاسیک می پردازیم و در نهایت به تفاوت آن ها را بازگو خواهیم کرد. مهم ترین تفاوت نمای سبک نئوکلاسیک و کلاسیک مفهوم طراحی آن است، در واقع سبک کلاسیک از طراحی پیچیده تری نسبت به سبک کلاسیک جدید برخوردار است، بنابراین می توان گفت سبک کلاسیک جدید نمونه ای مدرن از کلاسیک است. یکی از تفاوت های بارز سبک نئوکلاسیک و کلاسیک نحوه استفاده از متریال است، بیشتر مصالح به کار رفته در سبک کلاسیک مصالح سنگی است، در حالی که در سبک نئوکلاسیک (مخصوصاً در دید نئوکلاسیک) امکان استفاده از همه چیز وجود دارد. در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
ویژگی سبک کلاسیک چیست
سبک کلاسیک برگرفته از معماری یونان و روم باستان است، بنابراین استفاده از مصالح سنگی و دکوراسیون پیچیده و پرمشغله در این سبک طراحی رایج است. ساختمانی که از سبک کلاسیک در نمای خود استفاده می کند، به عنوان ساختمانی با طراحی نمای لوکس شناخته می شود.
در این بخش به بررسی سبک کلاسیک معماری ساختمان می پردازیم.
استفاده از مصالح سنگ، چوب و سیمان
ترتیب و تقارن فرم های طراحی
استفاده از رنگ های خنثی در پیش زمینه (سفید، کرم و شیری)
استفاده از عناصر سنگ، سیمان و گچ (تندیس، قرنیز، ستون و …).
استفاده از طرح های چهارخانه و راه راه
سبک نئوکلاسیک چیست
سبک نئوکلاسیک ترکیبی از سبک کلاسیک و مدرن است، یعنی در این سبک طراحی ساختمان از ارزش های سبک کلاسیک به شکلی جدید و مدرن استفاده می شود.
از ویژگی های سبک نئوکلاسیک در بنا می توان به موارد زیر اشاره کرد.
استفاده از ستون های بلند در ورودی
همسویی با تقارن و نظم
از اشکال هندسی به روشی ساده استفاده کنید.
امکان استفاده از محصول به صورت جداگانه یا همراه با مواد دیگر
امروزه سبک نئوکلاسیک و نمای ترکیبی ساختمان مورد استقبال بسیاری از کارفرمایان و طراحان قرار گرفته است. در ادامه توضیحات کامل تری در خصوص تفاوت نمای کلاسیک و نئوکلاسیک خواهید آموخت.
تفاوت های بین نمای کلاسیک و نئوکلاسیک
به طور کلی تفاوت های سبک نئوکلاسیک و کلاسیک را می توان به موارد زیر تقسیم کرد.
متریال: همانطور که در بالا ذکر شد، مصالح سنگی در طراحی و اجرای سبک کلاسیک کاربرد فراوانی دارد.
با این حال، تلفیقی از سبک های کلاسیک و نئوکلاسیک، سبک نئوکلاسیک می تواند از انواع مصالح (سیمان، آجر، شیشه، بتن، فلز، شیشه و …) به عنوان یک متریال واحد یا ترکیبی استفاده کند. . همراه با مواد دیگر
رنگ: در سبک کلاسیک معمولا از رنگ های خنثی همراه با رنگ های سلطنتی مانند طلایی، نقره ای و … استفاده می شود، در سبک نئوکلاسیک علاوه بر پالت رنگی سبک کلاسیک از رنگ های گرم مانند قرمز، خردلی، تیره استفاده می شود. می تواند سبز و غیره نیز استفاده می شود.
دکوراسیون: عناصر و تزئینات فعال و پیچیده جزء مهمی از سبک کلاسیک به حساب می آیند، در حالی که در سبک نئوکلاسیک از دکوراسیون به گونه ای ساده و تمیز استفاده می شود.
هزینه اجرا: به دلیل استفاده از مصالح سنگی نمای کلاسیک، هزینه تهیه و اجرای مصالح بیشتر از سبک نئوکلاسیک است، اما اگر مصالح به صورت ترکیبی استفاده شود، هزینه اجرای مواد کمتر میشود .

اهمیت استفاده کردن از نمای کلاسیک در ساختمان
ایده هایی که ما اکنون رویکرد کلاسیک می نامیم، از دوران باستان کشورها وام گرفته شده است. این سبک معماری در طراحی نما نشان دهنده باورها و باورهای ذهنی ساکنان آن کشور است. معماران ایده های مختلفی را از معماری کلاسیک می گیرند و سعی می کنند از آنها مفاهیم جدیدی خلق کنند. ظاهر کلاسیک دارای اصالت و ریشه قوی است و می تواند افراد را هیجان زده کند.
شکوه و زیبایی معماری کلاسیک هر بیننده ای را به خود جذب می کند. از سوی دیگر، بنای باستانی به ساکنانش حس وقار می بخشد و باعث می شود خود را بخشی از تاریخ بزرگ کشور بدانند. ساختمان هایی که با معماری کلاسیک ساخته شده اند بسیار محبوب و پرطرفدار هستند. به خصوص در بازار امروز، سازندگان زیادی قصد ساخت این نوع نما را دارند زیرا می دانند که افراد زیادی به دنبال ساختمان هایی با نمای خوب هستند. این سازه ها ارزش های فرهنگی و تاریخی را در دل دارند و می توانند پاسخگوی نیازهای دنیای امروز باشند.
نمای مسکونی کلاسیک
کاربرد مهم این نما را باید در بدنه ساختمان های شهری مد نظر داشت. هر جا که مردم سفر می کنند و ملاقات می کنند، ساختمان هایی با معماری کلاسیک می توانند به ارتباط مردم با محیط اطرافشان کمک کنند. این رابطه عمیقاً در روان انسان شکل می گیرد، زیرا وقتی انسان نما را می بیند جذب آن می شود و آرامش پیدا می کند. طراحی نمای مسکونی کلاسیک می تواند هویت فرهنگی و اجتماعی یک شهر را تداعی کند.
نمای ویلا کلاسیک
معماری کلاسیک را می توان با سبک های مدرن و لوکس تلفیق کرد و در طراحی نمای ویلا و یا نمای ساختمان نیم باری از آن استفاده کرد. برخلاف ساختمان های مسکونی، ویلاها را باید تک ساختمان دانست. دست طراحان را باز نگه می دارد و به آنها کمک می کند تا از جریان سیال ذهن خود استفاده کنند. بنابراین، آنها می توانند یک سبک طراحی منحصر به فرد و دوستانه را به مشتریان ارائه دهند.
نمای کلاسیک اداری
معماری کلاسیک به ندرت برای نماهای اداری استفاده می شود. اگر این شرکت برای نشان دادن نوآوری و فناوری خود به دنبال یک نمای مدرن است. اما افرادی با سلیقه نیز وجود دارند که برای این ترکیب کلاسیک ارزش قائل هستند. طراح با چنین ظاهری از جزییات دوری می کند و سعی می کند در نمای چوبی و آجری از عناصر کوچک و متریال گوناکون استفاده کند.
چکیده کلی از مقاله
اگر تا به اینجای مقاله با ما همراه شدید معلوم است که به مبحث معماری و تفاوت نمای کلاسیک و نئوکلاسیک علاقه بسیار زیادی دارید. معماری یک علم بسیار غنی است که فرهنگ آن در مشرق زمین دارای عرض اندام است. امروزه معماری غرب در تلاش است تا خودش را در میان معماری جهانی و سنتی جا بیندازند. بیشتر مهندسان طراحی سازه و طراحی داخلی خودشان را با سبک های قدیمی و نوستالژِی بیشتر اخت داده اند و ترکیبی از این دو را در ساخت و سازهای خود به کار می برند. از اینکه وقت خود را به جهت مطالعه این موضوع گذاشتید کمال تشکر را داریم. هدف وبسایت نماسازی مرادی ایجاد بستری مناسب برای آگاه سازی شما علاقه مندان به مبحث طراحی است.