سیمان کاری طرح سیمان چکشی یا تیشه ای جزو جذاب ترین انواع سیمان کاری هاست. به دلیل ایجاد بافت بر روی سیمان به وسیله ابزار زنی نما که در فرایند بازسازی نما انجام می شود، استادکار یکسری بافت بر روی سطح سیمان ایجاد می کند که باعث زیبایی آن می شود. اغلب در نما سیمانی که از این روش استفاده می شود، در بین اندود سیمان شسته، بندهایی ایجاد می کنند که در این بندها، برای زیبایی بیشتر شیشه قرار می دهند. در نما کلاسیک به دلیل اینکه خیلی پرپیچ و خم، پرجزئیات و دارای سطوح کرو است، از این روش هم می شود استفاده کرد اما باید در زمان تیشه زنی اندود بیرونی دقت کافی را داشت تا نتیجه کار به زیبایی ایجاد شود.
سیمان کاری
سیمان به عنوان یکی از پایه ترین مصالح امروزی ساخت و ساز، نقش غیرقابل انکاری در پیشرفت پروژه های مختلف ساختمانی از ابتدای ابداع آن تا کنون داشته است. سیمان که بر مبنای یک آزمایش بصورت تصادفی بدست آمد، روزی تصور نمی شد تا اینقدر در صنعت ساختمان سازی و کلا ساخت و ساز تاثیر داشته باشد.
به همین دلیل امروزه در اکثر بخش های ساخت و ساز از سیمان یا سیمان کاری استفاده می شود. از نما سیمانی گرفته، تا سیمان شسته در نما کلاسیک و حتی در بازسازی نما تماما می شود از سیمان کاری استفاده کرد. همچنین بوسیله ابزار زنی نما، خیلی از استادکارهای ماهر، نتایج بسیار جذابی را ایجاد می کنند که یکی از این موارد، سیمان کاری طرح سیمان چکشی است که به زیبایی هنر خلاقیت این افراد است.
انواع سیمان کاری نما
اگر بخواهیم به طور خلاصه مرور کلی به انواع سیمان کاری داشته باشیم اسامی بسیار متنوعی وجود دارند که به خودی خود، یک لیست بلندبالا را تشکیل می دهند. دلیل این موضوع، تنوع در ابزار، تنوع در متریال، تنوع در سبک کار و روش اجراست. به طور خلاصه انواع سیمان کاری عبارتند از: نما سیمان شسته، نمای سیمانی تخته ماله، نمای تگرگی، نمای تیشه ای یا چکشی که با سیمان کاری طرح سیمان چکشی اجرا می شود و انواع نماهای دیگری که از حوصله این بخش خارج است.
همانطور که مشاهده می شود، هم اسامی بسیار متنوعی دارند و هم دیتیل اجرایی متنوع و مختلف. برای همین بسیار مهم است که شما قبل از انتخاب روش سیمان کاری، کمی آگاهی نسبی مرتبط با هر کدام داشته باشید. موضوعی که هدفمان در این مقاله و سلسله مقالات مرتبط است.
یک مثال در مورد اهمیت این نکته که آگاهی داشتن از انواع روشهای سیمان کاری علاوه بر اینکه باعث کاهش هزینه ها می شود، نتیجه نهایی دلخواه را نیز در بر دارد. نماسازان مرادی به دلیل اجرای پروژه های متعدد در این رابطه با مثال های مختلفی در پروژه های متعدد روبه رو شده اند که به عینه تبعات عدم آگاهی در این رابطه را بارها تجربه کرده اند.
سیمان کاری طرح سیمان چکشی
همانطور که پیش تر هم توضیح دادیم، سیمان کاری طرح سیمان چکشی یکی از انواع روش های مرسوم سیمان کاری است که به دلیل سبک خاص اجرای آن، اغلب مورد استقبال افراد با سلایق مختلف قرار میگیرد. البته با نام های دیگری نیز شناخته می شود. مثلا در برخی از موارد، با نام سیمان کاری تیشه ای نیز شناخته می شود که در واقع همان سیمان کاری چشکی است.
دلیل نام گذاری سیمان کاری طرح سیمان چکشی
دلیل اصلی نام گذاری این روش از سیمان کاری دقیقا به خاطر روش و نحوه اجرای آن است. چون در این روش از یکسری تیشه مخصوص این نوع سیمان کاری استفاده می شود برای زمانی که کار اندود و پاشش سیمان بر روی سطح موردنظر انجام شد، با این تیشه ها یکسری بافت تیشه ای یا چکشی بر روی سطح لایه سیمان ایجاد می کنند که باعث زیبایی آن می شود.
به همین دلیل در نام گذاری آن، از همان ابزار چکشی و تیشه ای نام برده می شود. چون همین وسیله است که در نهایت کار اصلی پرداخت نهایی پروژه را انجام می دهد و نقش اساسی در این روش سیمان کاری دارد. پس منطقی خواهد بود که نام روش سیمان کاری طرح سیمان چکشی را نیز بر اساس این ابزار انتخاب نمود تا به نوعی یادآور این ابزار و نقش آن در این روش نیز باشد. ابزار زنی نما بوسیله چنین ابزارهایی انجام می شود که خود ایجادکننده سبکی از سیمان کاری هستند.
فرایند اجرای سیمان کاری طرح سیمان چکشی
اما چه پروسه و فرایندی در یک سمان کاری طرح سیمان چکشی طی می شود؟ احتمالا این سوالی است که ذهن خیلی از خواننده های این مقاله را به خود جلب کرده است. چون نام روش سیمان کاری طرح سیمان چکشی به خودی خود یک نام غیرمعمول و جالب است. برای همین، ذهن با کنجکاوی تمام منتظر شنیدن داستان چنین روشی از سیمان کاری است.
نکته اولیه طبیعتا شبیه به اکثر روش های سیمان کاری، لزوم ایجاد زیرسازی و مرتب کردن فضایی است که قرار است سیمان کاری بشود. این نکته بسیار مهم است. چون ساختار و استخوان بندی فضا در این مرحله تعیین می شود. یعنی اگر در یک خانه یا طرح معماری آن، خطوط خمیده و کرو مدنظر باشد اما زیرسازی مناسب و مرتبط با آن بخوبی اجرا نشده باشد یا اصلا اجرا نشده باشد، شک نکنید که سیمان کاری چنین طرح کرو و خمیده ای اصلا امکان پذیر نیست. پس توجه به زیرسازی یکی از مهم ترین بخش های اولیه است.
پس از ایجاد زیرسازی مناسب، نوبت پاشش و مالیدن یک لایه سیمان بر روی زیرسازی آن است. لایه ای که که بخش اصلی این نوع سیمان کاری را تشکیل می دهد. بعد از این لایه سیمان نیز، یک لایه دوم از سیمان با دانه بندی های درشت تر زده می شود که کار پرداخت نهایی یعنی چکش کاری یا تیشه ای کردن، بر روی این لایه سیمانی انجام می شود. چون دارای بافت و سنگ دانه های درشت است و هنگامی که با تیشه مخصوص شروع به تیشه ای کردن می کنند، زیبایی خاصی به کار می دهد.