طراحی و اجرای نما تجاری سیمانی + توضیح شرایط مناسب آن

سر فصل های مقاله

طراحی و اجرای نما تجاری سیمانی

در این مقاله می خواهیم نکته هایی را ارائه کنیم که در زمان طراحی و اجرای نما تجاری سیمانی موجب خروجی بهتر برای مشتریان گرامی شود. پیش از آن می خواهیم توضیح کامل تری در مورد انواع نماهای سیمانی بدهیم.

یکی از متریال های پر استفاده در صنعت ساختمان، سیمان است که زمانی که در مجاورت با هوا قرار می گیرد خاصیت چسبندگی پیدا می کند و همین ویژگی باعث به هم چسبیدن متریال های ساختمانی از جمله آجر، ماسه، شن و سنگ می شود. نمای سیمانی ساختمان از نماهای سیمانی است که بسیار محکم و سخت می باشد . از طرفی به دلیل پایین بودن قیمتش نسبت به سایر متریال های ساختمانی در بازسازی نما ساختمان و انجام نما سیمانی مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از سیمان می توان نماها ی متعددی را اجرا کرد برای مثال می توان نما کلاسیک یا رومی، نما شسته، چکشی و.. را نام برد.

نمای سیمانی ساختمان برای ساخت منازل مسکونی وتجاری کاربرد فراوان دارد.

انواع نمای سیمانی چیست ؟

نمای سیمانی انواع مختلفی دارد که شامل موارد زیر می باشد:

نمای سیمان شسته

در این نما از متریال هایی مانند سیمان سفید و سیاه، سنگ دانه های رنگی، پودر سنگ و انواع متنوع رنگ های معدنی استفاده می شود که به شکل یک لباس و اندود بر سفت کاری ساختمان اجرا می شود. یعنی این مصالح روی نمای ساختمان کشیده می شوند و آن را پوشش می دهند.

طراحی و اجرای نما تجاری سیمانی  با استفاده از سیمان های رنگی جلوه ی زیبایی به نما می دهد . از طرفی رنگ آمیزی نما کار ساده ای است و حتی می توان از ترکیبی از رنگ ها برای نما سیمانی ساختمان استفاده کرد.

نما تگرگی و ماهوتی

در طراحی این نما از متریال هایی استفاده می شود که دارای دانه های درشت هستند و ناهمواری های زیادی دارند. اگر می خواهید در طراحی و اجرای نما تجاری سیمانی برجستگی ها و ناهموارها کم تر باشد می توانید نمای ماهوتی را سفارش دهید که در آن از مصالح دانه ریز استفاده می شود.

نما ی سیمانی تخته ماله

از متریال های خاک سنگ، پودر سنگ، ماسه و سیمان استفاده می شود و شامل دو لایه و یک آستر است.

نمای کلاسیک سیمانی

نما کلاسیک از لاکچری ترین و با شکوه ترین نماهای ساختمان محسوب می شود. در اجرای آن از متریال هایی از جمله سنگ های گران قیمت استفاده می شود که این نما برگرفته از معماری سنتی و باستان ایران و کشورهای دیگر می باشد. بسیاری از کسانی که هدفشان طراحی و اجرای نما تجاری سیمانی به شکل لوکس است این مدل را انتخاب می کنند.

نمای تیشه ای

شامل دو لایه است که لایه دوم از بند هایی تشکیل شده که از شیشه پر شده و روی آن ماله کشیده می شود و بعد از خشک شدن عمل تیشه داری با استفاده از تیشه های مخصوص این کار، روی سطوح آن انجام می شود.

مزایای و معایب نمای سیمانی چیست ؟

بهتر است قبل از طراحی و اجرای نما تجاری سیمانی از مزایا و معایب نمای سیمانی آگاهی داشته باشید.

مزایای نمای سیمانی شامل موارد زیر می باشد :

  • اجرای نما به وسیله ی سیمان نسبت به نماهای آجری و سنگی و کامپوزیتی مقرون به صرفه تر است چون سیمان ارزان است.
  • از نظر ظاهری یکدست و منظم و یکپارچه است.
  • برای نمای کلاسیک گزینه ی مناسبی به حساب می آید چون به راحتی اجرا می شود و ظاهر زیبایی را در نهایت ایجاد می کند.
  • سیمان به دلیل مستحکم بودن مقاومت ساختمان را بالاتر می برد.
  • شست و شوی آن آسان است.

معایب نمای سیمانی ساختمان شامل موارد زیر است :

  • وزن ساختمان به دلیل سنگین بودن سیمان افزایش پیدا می کند.
  • به مرور زمان به دلیل قرار گرفتن در آب و هوا، آلودگی ها و گرد و خاک زیادی را جذب می کند و همین باعث کثیف شدن و تغییر رنگش می شود.
  • در منطقه های مرطوب و شرجی نمی تواند گزینه ی مناسبی باشد چون در این مناطق عایق ضعیفی در برابر گرما و رطوبت به حساب می آید.

اجرای نمای سیمانی در کدام مناطق بهتر است ؟

اگر به دنبال طراحی و اجرای نمای تجاری سیمانی هستید بهتر است بدانید نمای سیمانی برای مناطق معتدل و خشک گزینه ی بهتری است. همچنین بهتر است در منطقه هایی که امکان وقوع زلزله زیاد است در طراحی نمای ساختمان از سیمان استفاده کرد چون مقاومت بسیار زیادی دارد.

اجرای نمای سیمانی ساختمان

در اطراحی و اجرای نما تجاری ابتدا سطح مورد نظر را با توری رابیتس، شاسی کشی فلزی می کنند و جوشکاری انجام می دهند. در مرحله ی بعد با استفاده از سیمان و پودر سنگ ملات آماده کرده و تورها را با ملات می پوشانند تا زمینه ای برای ماسه و سیمان و ملات فراهم کنند.

سپس کروم بندی های طولی و عرضی را به اجرا در می آورند تا سطح صافی ایجاد شود. باید حتما ملات با کیفیتی ایجاد شود در غیر اینصورت ملات های بی کیفیت( که ممکن است به دلیل استفاده کم از سیمان یا استفاده از ماسه هایی که دانه بندی اش نرمال نیست ایجاد شده باشد) به آسانی از دیوار کنده می شوند.

برای اینکه چسبندگی ملات بالاتر برود و بهتر به سطوح بچسبد باید قبل از این که اندود سیمانی به اجرا در بیاید، بهتر است سطوح پایینی مرطوب شود. برای انجام اینکار لازم است در طول مدت یک هفته هرروز چند بار سطح اندود سیمانی با آب مرطوب شود که به آن عمل آوری بتن می گویند.

 چه شرایطی در طراحی و اجرای نما تجاری سیمانی مد نظر قرار بگیرد ؟

بهتر است برای طراحی و اجرای نما تجاری سیمانی موارد زیر را مد نظر قرار دهید:

  • بهتر است بافت منطقه را به خوبی بشناسید.
  • شرایط جوی و آب و هوای آن منطقه را بررسی کنید.
  • کاربری ساختمان را مورد توجه قرار دهید.

به ظاهر در نظر گرفتن این عوامل برای طراحی و اجرای نما تجاری سیمانی کار آسانی است اما مجریان انگشت شماری هستند که همه ی این عوامل را مورد توجه قرار می دهند. کمک گرفتن از یک تیم حرفه ای بسیار ضروریست. پس برای اینکه در وقت خود صرفه جویی کنید می توانید از تیم نما سازان مرادی  برای اجرای نمای سیمانی کمک بگیرید. چون شعار تیم نما سازان مرادی کیفیت بالا در طولانی مدت و بهترین خروجی با مناسب ترین قیمت می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *