مقایسه نمای سیمانی و نمای سرامیک : به طور کلی نمای ساختمان زیبایی و جذابیت منحصر به فردی به سازه می دهد به همین جهت مصالحی که در آن به کار برده می شود بسیار حائز اهمیت است. نمای ساختمان باعث میشود که طول عمر ساختمان افزایش پیدا کند. دربین نماهای ساختمان پرطرفدارترین نماها نمای رومی است. همانطور که از نام این نما مشخص هست از سبک معماری امپراتوری روم باستان نشأت می گیرد.
در این نما ستون های بلند و بسیار مجلل و همچنین پنجره های بلند بزرگ و کشیده ایجاد می شود. این سبک نما باعث میشود تا حس کاخ نشینی برای صاحب بنا ایجاد شود. به دلیل تجلیل و کاخ نشینی که در این سبک از نما وجود دارد این مدل در ایران رواج بسیاری یافته است .در این محتوا سعی داریم تا مقایسه نمای سیمانی و نمای سرامیک را برای شما ما به ارمغان می آوریم تا انتخابی درست از بین این دو نما داشته باشید و سازه خود را آنطور که مورد پسند شما می باشد طراحی و اجرا کنید.
نمای رومی سیمانی
مقایسه نمای سیمانی و نمای سرامیک جنبه های متفاوتی دارد در این قسمت به اختصار به مشخصات و ویژگی های هرکدام میپردازیم.مصالحی که برای این نما استفاده می شود سیمان سفید است و در آن از سنگ یا سرامیک استفاده نمی گردد. در ساختمان های مسکونی سبک نمای رومی سیمانی به شدت رواج یافته است نمای رومی سیمانی دارای عمر مفید می باشد.
اگر از مصالح نامرغوب در این نما استفاده شود باعث میشود که عمر مفید نما کاهش پیدا کند. با توجه به آسیب هایی که به نمای رومی سیمانی ممکن است وارد شود در محاسبه هزینه اجرای نما و همچنین تعمیر و نگهداری نما باید دقت لازم را به خرج دهیم. زیرا در این نما از سیمان سفید استفاده میشود رنگ نهایی نما سفید خواهد بود به همین دلیل هر چند سال یکبار باید آن را رنگ آمیزی یا ترمیم کنید تا شکل ظاهری زیبای خود را از دست ندهد.
اجرای نما رومی ساختمان / در نمای رومی سنگی از سنگ استفاده می شود در نتیجه وزن آن بسیار زیاد است و احتمال سقوط سنگ از این نما بسیار بالا است. به همین جهت سیمان سفید جایگزین سنگ در نمای رومی شده است. البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که مقایسه نمای سیمانی و نمایی سرامیک در مورد کیفیت توجه ما به سمت نمای رومی سنگی بیشتر جذب می شود. زیرا ماندگاری این نما به نسبت نمای سیمانی بسیار بیشتر است.
نمای رومی سنگی
در نماسازی همانطور که از نام این نما مشخص است در اجرای آن از سنگ استفاده می شود. این نما طرفداران زیادی را در معماری امروز پیدا کرده است. اجرای این نما با سنگ و ملات انجام میشود. مهم ترین مشکلی که ممکن است هنگام اجرای نمای رومی سنگی به وجود آید اتصال سنگ به دیوار بنا می باشد. زیرا هنگامی که سنگ برش داده می شود مقداری گرد و غبار روی آن قرار میگیرد وقتی آن را به ساختمان متصل می کنند ممکن است این گرد و غبار مانع اتصال سنگ به نما شود و در نتیجه ایمنی بنا را کاهش دهد و احتمال سقوط کرد سنگ از روی بنا افزایش مییابد. اغلب از سنگ تراورتن برای اجرای نمای رومی سنگی استفاده می شود. این سنگ در برابر آب و هوا و همچنین تغییرات جوی مقاومت بسیار بالایی دارد. چسبندگی سنگ تراورتن به ملات بسیار زیاد است در ایران و سایر قسمتهای دنیا منابع تراورتن بسیار زیاد می باشد. در نتیجه به دلیل فراوانی این سنگ قیمت آن نسبت به سایر سنگ ها پایین تر است. سنگ تراورتن در هنگام اجرا شکل پذیری بسیار خوبی دارد و همین موضوع سبب میشود تا بتوان در قسمت های پیچیده بنا از این سنگ استفاده نمود. اگر بخواهیم مقایسه نمای سیمانی و نمای سرامیک و سنگی را انجام دهیم در بین همه اینها نمای سنگی هم گران تر است و هم وزن بیشتری نسبت به به آن دارد.
نمای رومی سرامیک
متریالی که در نمای رومی سرامیک به کار برده می شود سرامیک است. روشهای مختلفی برای اجرای نمای رومی ها سرامیک وجود دارد. در یکی از روش ها با استفاده از ملات سرامیک را به روی بنا متصل می کنند. در هنگام ساختن ملات برای اجرای نمای رومی سرامیک باید دقت شود که از ماسه شسته شده در ملات آن استفاده نشود.
زیرا ماسه شسته شده باعث میشود که خاصیت چسبندگی ملات کاهش پیدا کند و بعد از مدتی سرامیک از سازه جدا شود. این موضوع از لحاظ ایمنی بسیار خطرناک می باشد. با توجه به موضوعی که مطرح شد از نمای رومی با سرامیک در ساختمان های بلند اکیداً استفاده نمی شود. روش دیگری که نمای رومی سرامیک را اجرا میکنند روش خشک می باشد این روش سرعت بالاتر و همچنین مقاومت و دوام زیاد ترین نسبت به روش ملات دارد.
مقایسه نمای سیمانی و نمای سرامیک
از مهمترین ویژگی های نمای سرامیک این است که این نما در برابر آتش سوزی بسیار مقاوم است. از دیگر مزایای آن این است که وزن کمتری نسبت به سایر نماها دارد و همچنین عایق رطوبت نیز می باشد در سرما های شدید نمای سیمانی مقاومت خوبی در برابر یخ زدگی دارد. نمای سرامیک در برابر شکنندگی و ساییدگی نیز بسیار مقاوم است.
اگر بخواهیم در رابطه با معایب نمای سرامیک صحبت کنیم از مهمترین معایب آن این است که نور خورشید از سطح آن بازتاب می شود. به دلیل مصالحی که در آن به کار رفته است بندکشی های روی سازه کاملاً مشخص است و جلوه خوبی ندارد در زمان گرما و سرما با ایجاد شدن انبساط و انقباض سرامیک از روی سازه جدا شده و خطر ساز می شود.
نمای سرامیک حرارت را به آسانی منتقل می کند و در برابر صدا نیز عایق خوبی نمی باشد. برای مقایسه نمای سیمانی و نمای سرامیک در وزن می توان به این موضوع اشاره کرد که استفاده از ی سیمانی وزن ساختمان شما را بالا میبرد اما در نمای سرامیکی این اتفاق نمیافتد از مهمترین معایب آب نمای سیمانی نیز این است که رطوبت و حرارت را به عبور داده و عایق خوبی نمی باشد.
برای رفع مشکل نمای سیمانی چه راه حلی وجود دارد؟
اگر بخواهیم رطوبت و همچنین بیرون دادن حرارت در نمای سیمانی را برطرف کنیم باید از سنگی به نام آزاره در ملات سیمان آن استفاده کنیم این سنگ جلوی نفوذ رطوبت را میگیرد. از سنگ آزاره تا ارتفاع مشخصی از سطح زمین داخل سیمان استفاده میشود. با توجه به شرایط اقلیمی هر منطقه ارتفاع آن را از سطح زمین مشخص میکند برای اینکه نمای سیمانی آب جذب نکند از مواد نانو آبگریز یا نانو ضد آب در سیمان به کار برده می شود .