نمای رومی با سیمان بهتر است یا سرامیک؟

سر فصل های مقاله

مقایسه نمای سیمانی و سرامیک

نمای ساختمان باعث افزایش عمر ساختمان میشود. همچنین به عنوان پوشش و عایق در برابر عوامل بیرونی میباشد. نمای ساختمان موجب زیبایی و و جذابیت بنا می شود. نمای ساختمان انواع متفاوتی دارد و همچنین از مصالح مختلفی برای آن به کار گرفته می شود. محبوب ترین نماها نمای رومی می باشد. این نما الهام‌گرفته از امپراطوری روم باستان و ایران است. در نما رومی ستون های بلند مزین به سرستون های مجلل  و پنجره های بزرگ و کشیده حس کاخ نشینی را برای ما تداعی خواهد کرد.  مهمترین دلیل رواج چنین سبک نما در کشور ما حس تجلل و کاخ نشینی آن می باشد. این مدل نما جزو نماهای روشن و تک رنگ است که برای اجرای آن از سنگ یا سیمان استفاده می شود. در این محتوا سعی داریم تا به مقایسه نمای سیمانی و سرامیک بپردازیم.

نمای رومی سیمانی

همانطور که از نام این نما پیداست در این نما از سیمان سفید به جای سنگ یا سرامیک استفاده می شود. امروزه اجرای نمای کلاسیک در بسیاری از ساختمان ها مخصوصاً ساختمان های مسکونی رواج یافته است. نمای ساختمان همیشه در برابر شرایط جوی مانند باد و باران قرار می گیرد و اگر از مصالح نامرغوب استفاده شود عمر مفید نما کاهش می یابد. به همین دلیل هنگام محاسبه هزینه اجرای نما باید به هزینه های مربوط به تعمیر و نگهداری نما نیز توجه کرد. البته در اجرای نمای سیمانی به دلیل استفاده از سیمان سفید مقاومت آن در برابر آسیب ها بالا می رود. اما به دلیل نوع بافت نهایی و رنگ سفید آن هر چند سال یکبار نیاز به رنگ آمیزی و یا ترمیم خواهد داشت. مسئله تخریب و نیاز به احیای نما فقط مربوط به نمای رومی سیمانی نمیباشد. در تمام نما ها این موضوع اتفاق می افتد. به دلیل گران بودن سنگ و احتمال سقوط سنگ از نمای رومی سنگی اجرای طرح رومی با سیمان سفید جایگزین شده است. البته توجه داشته باشید که مقایسه نما سیمانی و نمای سرامیک در مورد کیفیت و ماندگاری توجه ما را به نما سرامیک و سنگی بیشتر جذب می کند زیرا ماندگاری نما ما بیشتر از نمای سیمانی است.

 

نمای رومی سنگی

امروزه اجرای نمای رومی با سنگ طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. اجرای نمای کلاسیک رومی با سنگ به روش های ملاتی انجام میشود. این روش از گذشته تا به امروز بسیار پرطرفدار می باشد. مهمترین چالش در نماهای سنگی چسبندگی سنگ به نمای ساختمان اسن. معمولاً در هنگام برشکاری سنگ مقداری گرد و غبار بر روی سطوح سنگ می نشیند که مانع از چسبندگی کامل سنگ به نما می شود. باید پس از برش کاری شسته شود تا این گرد و غبار از سطح آن پاک شده و سپس برای استفاده به روی نما به کار گرفته شود. مناسب ترین سنگ برای اجرای نمای رومی سنگ های تراورتن میباشند. این سنگ دارای مقاومت و کیفیت بسیار بالایی است. در برابر آب و هوا و تغییرات جوی بسیار مقاوم است. سنگ تراورتن به خوبی با مصالح زیر کار تطابق می یابد و  چسبندگی بسیار خوبی دارد. منابع فراوانی از سنگ تراورتن وجود دارد در نتیجه قیمت آن نسبت به سایر سنگ ها پایین تر است. فرم پذیری این سنگ بسیار بالاست و همین موضوع باعث می‌شود که از این سنگ بتوان در قستمت های پیچیده نیز استفاده کرد. اگر بخواهیم مقایسه نمای سیمانی و نمای سرامیک و سنگی را انجام دهیم در بین همه اینها نمای سنگی هم گران تر است و هم هم وزن بیشتری نسبت به آنها را داراست.

نمای رومی سرامیک

از جمله متریال های دیگری که در نمای رومی استفاده میشود سرامیک است. اجرای نمای رومی با سرامیک به دو روش امکان پذیر می باشد. روش اول اجرای نمای رومی با سرامیک به روش ملاتی می باشد. در این روش مهمترین عامل استفاده از ملات مناسب است. نکته حائز اهمیت در ملات استفاده شده در اجرای نمای رومی با سرامیک این است که نباید در ملات اجرایی از ماسه شسته شده استفاده کرد زیرا از خاصیت چسبندگی ملات کم کرده و در گذر زمان باعث شل شدن سرامیک و افتادن آن میشود. توجه داشته باشید که اجرای نمای رومی با سرامیک در ساختمان های مرتفع اکیداً توصیه نمی شود. روش دیگر اجرای نمای رومی سرامیک به روش خشک می باشد. در این روش از اجرای نمای رومی با سرامیک طرفداران زیادی وجود دارد زیرا سرعت اجرایی این روش بسیار بالاست دست از مقاومت و دوام بیشتری نیز نسبت به روش قبل برخوردار است.

مقایسه نمای سیمانی و نمای سرامیک

نمای سرامیک دارای مقاومت در برابر حریق و آتش سوزی است. وزن این نما سازی نسبت به سایر نما ها پایین تر است و عایق رطوبت می باشد. این نما در برابر یخ زدگی مقاومت بسیار بالایی دارد. مقاومت فیزیکی در برابر عوامل شکننده و ساییدگی نیز از مزایای دیگر نمایه سرامیک است. در عین حال نمای سرامیک معایبی هم دارد. این نما نور خورشید را از سطح سرامیک بازتاب می‌دهد. به دلیل نوع مصالح به کار رفته در آن بندکشی های آن مشخص می باشد. انقباض و انبساطی که در سرما گرما در آن ایجاد می شود باعث جدا شدن سرامیک از ملات سیمانی پشت آن می شود. در برابر صدا عایق مناسبی نمی باشد و حرارت را راحت تر از سایر مصالح مشابه انتقال میدهد. برای مقایسه نمای سیمانی و نمای سرامیک در وزن می توان گفت استفاده از نمای سیمانی وزن ساختمان را بالا میبرد درحالی که نمای سرامیک اینگونه نیست. برخلاف نمای سرامیک, نمای سیمانی در برابر رطوبت و حرارت عایق خوبی نمی باشد.

برای رفع مشکلات نمای سیمانی چه راه حلی وجود دارد؟

به دلیل ضعف سیمان در برابر رطوبت، در اجرای نمای رومی سیمانی مانند سایر نماهای سیمانی اندودی، باید نزدیک سطح زمین از سنگ ازاره استفاده کرد. سنگ ازاره به سنگی گفته می شود که برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و آسیب دیوار، تا ارتفاع معینی از سطح زمین، در دیوار به کار برده می شود. این ارتفاع ، بستگی به شرایط اقلیمی منطقه دارد. برای جلوگیری از جذب آب و تغییر رنگ نمای سیمانی ، از مواد نانو آبگریز یا نانو ضد آب، استفاده می شود. به این منظور، مواد مورد نظر را بر روی سطح می پاشند و یا با قلم مو بر روی سطح اعمال می کنند. نمای رومی سیمانی نیز مانند دیگر نماها مزایا و معایب خاص خود را دارد که به آنها اشاره می شود. در این مقاله سعی کردیم تا به مقایسه نمای سیمانی و نمای سرامیک بپردازیم و معایب و مزایای آنها را بررسی کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *