10 آسمان خراش بزرگ جهان در کجا قرار دارند؟ +توضیح نمای برج خلیفه

سر فصل های مقاله

نمای برج خلیفه

نمای برج خلیفه

برج خلیفه که نام دیگر آن برج دوبی است و معنای آن (به عربی: برج خليفة) است، این آسمان خراش در امارات متحده عربی واقع شده است. این بنا که 828 متر ارتفاع دارد و هم اکنون جز بلندترین آسمان خراش‌ در جهان به حساب می آید. برج خلیفه یکی از غول پیکرترین سازه های دست بشر است که تا به امروز در فهرست بلندترین ساختمان های دنیا رتبه اول را در کتاب رکوردهای گینس خود اختصاص داده است.

نمای برج خلیفه دارای مهندسی بسیار حرفه ای است که هر کسی از اسرار این معماری سر در نمی آورد با ساخت این نما در دوبی سیل بسیار عظیمی از مردم جهان برای تماشای این بنا به کشور امارات رهسپار شدند تا نمای آن را از نزدیک مشاهده کنند. این ساختمان همچنین دارای 160 طبقه به همراه 49 طبقه اداری و 4 استخر و دارای بیش از هزاران واحد آپارتمان مسکونی و تجاری است. اگر علاقه به دانستن اطلاعاتی درباره این بنا و 10 آسمان خراش دیگر هستید پیشنهاد می‌ کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 

معماری برج خلیفه توسط چه کسی صورت گرفت؟

طراحی این سازه بسیار عظیم توسط طراح مشهور آمریکایی به نام Marshall Strabala صورت گرفت که با استقبال شرکت اسکیدمور، اوینگز و مریل و همکاری ادرسن اسمیت یکی دیگر از طراحان نابغه در صنعت معماری است به مرحله ساخت رسید. این سازه که با الهام گرفتن از معماری اسلامی، طبیعت صحرایی و گل هایمونکالیس ساخته شده است. برای طراحی برج خلیفه از مواد و مصالح بسیار با کیفیت روز جهان استفاده شده که قیمت بسیار بالایی دارند؛

مانند لوسترهای بلژیکی، آباژورهای فرانسوی، پارکت و کفپوش های آلمانی که هرکدام با بهترین استاندارد روز جهان مطابقت دارند. در ابتدا نام ساختمان خلیفه، برج دوبی نام گذاری شد و قرار بود تا نماد این شهر باشد، اما در روز افتتاحیه این سازه به افتخار حاکم امارات محمد بن راشد آل مکتوم به برج خلیفه تغییر نام پیدا کرد.

معماری این سازه در اوایل ژانویه سال 2004 شروع شد و در چهارم ژانویه 2010 به پایان رسید. بعد از آن به مناسبت افتتاح بلند ترین برج جهان بعد از ساختمان empire state که طی 80 سال متوالی بزرگترین ساخته دست بشر بود رکورد بلندترین برج دنیا را از آن خود کرد. امروزه افراد بسیار زیادی از سراسر جهان برای تفریح و دیدن نمای برج خلیفه به کشور امارات می‌ آیند تا این بنا را از نزدیک مشاهده نمایند.

 

مطلب پیشنهادی : جدیدترین نماهای رومی + معرفی تمامی مدل ها

 

معرفی نمای برج خلیفه

 

10 آسمان خراش بزرگ جهان در کجا قرار دارند؟

  1. مرکز تجارت جهانی شانگهای، چین : این ساختمان با ارتفاع 492 متر مکانی هیجان انگیز برای بازدیدکنندگان است. علاوه بر فضای اداری در این ساختمان، مراکز خرید، هتل ها، رستوران ها و همچنین سکوهای مشاهده وجود دارد که منظره ای دلپذیر از شهر پودونگ را فراهم می کند. طراحی غیرمعمول و جالب این بنا ضمن ادای احترام به اساطیر چین باستان، موجب کم شدن فشار باد در این شهر می‌ گردد.
  2. آسمان خراش شارد (Shard)، لندن، انگلستان  :این ساختمان 87 طبقه در پایتخت انگلیس، در قلب بخش تاریخی شهر و در مرکز ساختمان هایی مانند کاخ وست مینستر و کلیسای جامع سنت پل قرار دارد. از بالای ساختمان شارد به راحتی می‌ توانید تمامی لندن را ببینید و از آن لذت ببرید.
  3. مرکز تجاری وان ورلد (One World)، نیویورک، آمریکا : این سازه یک ساختمان بحث برانگیز است که در اوایل سال 2016 تکمیل شد و دارای یک سیستم امنیتی مدرن و نوآورانه است. این بنا 541 که متر طول دارد و یکی از پر بازدید ترین برج های نیویورک است که طراحی نمای آن از لحاظ عجیب بودن شباهت فاحشی با نمای برج خلیفه دبی دارد.
  4. برج تجاری بیتکس کو (Bitexco)، شهر هوشی مینه، ویتنامل : این برج در سال 2010 ساخته شد و مراحل پایانی آن در اوایل سال 2011 صورت گرفت. نمای ساختمان شکل نیلوفر آبی، گل نماد ملی کشور ویتنام است. برای مردم ویتنام، این گل اشاره ایی به مقدسات مانند دین، سنت و فرهنگ این کشور است.
  5. مرکز پادشاهی، ریاض، عربستان سعودی : امارت بسیار بزرگی که باز هم متعلق به اعراب شتر سوار است دارای یک پ مزیت خاصی است و آن هم این است که فقط از 30 طبقه اول ساختمان می توان استفاده کرد. دربالای این سازه یک شکاف وجود دارد که از انجا می توانید تمامی ساختمان ها، هتل ها و مساجد زنانه را مشاهده کنید که به دستور پادشاه عربستان ساخته شده است
  6. برج بانک چین، هونگ کونگ، چین : این برج در سال 1990 ساخته شد و در آن زمان با ارتفاع 367.4 متر بلندترین ساختمان جهان به جز آمریکا محسوب می شد. در آن زمان مشکلات عمده ای برای این برج وجود داشت. از جمله اینکه به دلیل گوشه های تیزش، جریان آزاد فنگ شویی را مختل کرد؛ بنابراین برای همسایگان و مناطق همسایه بدشانسی به همراه داشت. امروزه این بنا نمای بسیار جذابی دارد که گردشگران را به سمت خود جذب کرده است. همینطور پوستر آن مانند نمای برج خلیفه در بسیاری از مکان‌های عمومی قابل مشاهده است.
  7. برج پتروناس، کوآلالامپور، مالزی : بلندترین برج دوقلوی جهان با ارتفاع 451.9 متر؛ در حالی که یکی از برج ها به سهامی شرکت نفت مالزی تعلق دارد، اما برج دیگر بیشتر جنبه تفریحی و سرگرمی دارد. فعالیت‌های جالبی که می‌توان به آن اشاره کرد شامل مرکز خرید شگفت‌انگیز Surya KLCC و سکوی مشاهده بسیار حرفه ای است که میتوانید در با نگاه کردن از داخل آن مناظر شهر مانند پارک‌های اطراف، رستوران ها و بارهای مجلل را مشاهده کنید.
  8. ساختمان امپایر استیت، نیویورک، آمریکا : این آسمان خراش افسانه ای که در سال 1931 ساخته شده است، مطمئنا جالب به نظر می رسد. در سال 2005 فیلمی با نام کینک گنک به کارگردانی پیتر جکسون ساخته شد که کینگ کنگ از این برج بالا می رود و بیشتر جنبه خودنمایی و صنعت معماری را در فیلم به نمایش می گذارد. نمای این ساختمان تا 80 سال به عنوان بلندترین سازه دست ساز بشر بود. امروزه نمای برج خلیفه تا حدودی از محبوبیت این سازه کاسته است.
  9. خلیج ماسه ای ماریان، سنگاپور : اگر به سنگاپور سفر کنید سه برج مشابه و بسیار پر زرق برق را خواهید که برای روشن شدن محیط شهر ساخته شده اند. این ساختمان ها دارای هتل ها، موزه ها، تئاترها و همچنین مراکز خرید هستند که ظرفیت جای دادن 45000 نفر را در خود دارند. استخر سرپوشیده این برج یکی از بهترین استخرهای قاره آسیا به شمار می رود که منظره عالی برای شنا کردن دارد.
  10. برج خلیفه، دوبی، امارات متحده عربی: 
    این سازه که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم در حال حاظر بلندترین ساختمان جهان با ارتفاع 828 متر است و در امارات متحده عربی واقع در شهر دوبی قرار دارد.

 

چکیده کلی و کلام پایانی

در این مقاله به معرفی 10 ساختمان آسمان‌خراش که هرکدام در نقاط مختلفی از جهان واقع شده اند اشاره کردیم. تمامی این سازه‌ها دارای مهندسی بسیار پیشرفته‌اند که برای ساخت هرکدام هزینه و زمان بسیار زیادی صرف شده است؛ اما عجیب ترین برج که از لحاظ ارتفاع و امکانات در حد بسیار بالایی قرار دارد برج خلیفه در دوبی است که شاهکار مهندسی بشر در حوزه معماری و ساخت و ساز لقب گرفته، همینطور نمای برج خلیفه در بسیاری از مجله های صنعتی و تکنولوژی همچنان مورد بحث و تفکر است. از اینکه وقت خود را به جهت مطالعه این مقاله نماسازی مرادی گذاشتید کمال تشکر را داریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *