معرفی کامل نمای سیمانی اپارتمان

سر فصل های مقاله

نمای سیمانی اپارتمان

درباره نمای سیمانی و انواع آن چه می‌دانید؟ تا چه اندازه با این نمای محبوب که در بناهای مجلل و مدرن می‌توان شاهد و نظاره‌گر زیبایی و جذابیت آن بود، آشنایی دارید؟ چرا نمای سیمانی در مقایسه با سایر نماهای ساختمان‌ها محبوب‌تر است؟ اجرای نمای سیمانی برای ساختمان به عنوان یکی از سبک‌های نما شناخته شده که هرگز تکراری و قدیمی نمی‌شود و همچنان در مقایسه با سایر نماها در صدر لیست انتخاب مهندسین و معماران برای نماسازی قرار دارد. علاوه‌بر منحصر به‌ فرد بودن زیبایی نمای سیمانی، ویژگی‌های متفاوتی که دارد نیز باعث پرطرفدار بودن آن شده است. نماسازان مرادی قصد دارد با به تحریر درآوردن این مقاله به معرفی کامل نمای سیمانی اپارتمان پرداخته و اطلاعات کامل و جامعی درباره نمای سیمانی اپارتمان و انواع آن، طرح‌ها، علل محبوبیت این نما در مقایسه با سایر نماها، مزایا و معایب و نحوه اجرای آن ارائه دهد، با ما همراه باشید.

 

همه‌چیز درباره نمای سیمانی اپارتمان

در دنیای امروزی شاهد نماهای جذاب و مدرن بسیاری در ساختمان‌ها هستیم که می‌توان خلاقیت و زیبایی را در آن‌ها دید اما پس از مدتی ممکن است که دیگر صاحب آن جذابیت نباشند و مدرن به نظر نرسند. در همین رابطه، یکی از متداول‌ترین و محبوب‌ترین نماها، نمای سیمانی است که نه تنها با گذشت زمان قدیمی نمی‌شوند بلکه تازگی و زیبایی آن برای همیشه به تن خسته ساختمان روح تازه‌ای می‌دهد و به ظاهر آن شکوه خاصی می‌بخشد. نمای سیمانی اپارتمان انواع مختلفی مانند نمای سیمان سفید و رنگی، نمای سیمان طرح سنگ، نمای سیمان تگرگی و ماهوتی، سیمان شسته و تخته ماله و مواردی دیگر دارد که برای نماهای کلاسیک و مدرن استفاده می‌شود و با توجه به مزایای زیادی که دارد جزو اولین انتخاب‌هایی است به ذهن معماران و نماسازان خطور می‌کند. در این مقاله جذاب، قصد داریم به همه‌چیز درباره نمای سیمانی اپارتمان، نمایی که اجرای آن هزینه کمی دارد اما کیفیت و زیبایی آن مثال‌نزدنی است، بپردازیم.

 

چرا نمای سیمانی اپارتمان محبوب شده است؟

در این بخش از مقاله به پرسش «چرا نمای سیمانی اپارتمان محبوب شده است؟» می‌پردازیم. از مواردی که در نگاه اول از یک ساختمان به چشم می‌آید، می‌توان به ویژگی‌های ظاهری آن بنا اشاره کرد که نمای خارجی ساختمان یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها شمرده می‌شود، در ادامه درباره علل محبوبیت این نما صحبت شده است.

 

  • استحکام بالا

نمای سیمانی به دلیل مقاومت بالایی که در برابر تغییرات جوی دارد، در بین نماسازها از محبوبیت بالایی برخوردار است.

 

  • قیمت مناسب

نمای سیمانی اپارتمان قیمت مناسب‌‌تری نسبت به سایر نماها مانند نمای سنگی، آجری، کامپوزیت و غیره دارد.

 

  • ظاهر ثابت و یکنواخت

ظاهر نمای سیمانی صاف و یکنواخت است که همین امر، اجرای آن را سهل می‌کند.

 

  • امکان اجرا در سبک‌های متفاوت

علاوه‌بر اینکه نمای سیمانی در بناهای کلاسیک کاربرد دارد برای نماهای رومی، روستیک و مدرن نیز انتخاب عالی محسوب می‌شود.

 

  • سهولت اجرا

و در نهایت اجرای نمای سیمانی اپارتمان جزو راحت‌ترین نماسازی‌ها به شمار می‌رود؛ از این رو می‌تواند گزینه مناسبی برای نماسازهایی باشد که دنبال کار آسان هستند.

 

با پراستفاده‌ترین انواع نمای سیمانی اپارتمان آشنا شوید

آیا با انواع نماهای سیمانی ساختمان و معایب و مزایای آن‌ها آشنا هستید؟ نمای سیمانی از نظر رنگ و طرح از تنوع بسیار بالایی برخوردار است. استفاده از سیمان در اجرای نما، بنا را خاص‌تر و زیبا‌تر می‌کند و شکوه متفاوتی به آن می‌بخشد. نمای سیمان سفید، سیمان شسته، سیمان تخته ماله، تگرگی و ماهوتی، رومی، آب‌ساب، سیمان رنگی و طرح سنگ و موارد دیگر از انواع نماهای سیمانی است که استفاده و کاربرد بالایی در نماسازی بناها دارند. با ادامه این مقاله همراه ما باشید تا با پراستفاده‌ترین انواع نمای سیمانی اپارتمان آشنا شوید.

 

1.      نمای سیمان سفید

همان‌طور که از نام نمای سیمان سفید پیدا است، اجرای آن با استفاده از مخلوط سیمان سفید و آب است که ظاهری کاملا سفید اما زیبا و جذاب به ساختمان می‌بخشد.

2.      نمای سیمان شسته

نمای سیمان شسته یکی از متداول‌ترین نماهای سیمانی اپارتمان به شمار می‌رود که از ترکیبی که شامل سیمان سفید یا سیاه، پودر سنگ، سنگدانه‌های رنگی و رنگ‌های معدنی است، اجرا می‌شود. این نما زیبایی گیرا و استحکام بالایی دارد که سبب شده است این نوع نمای سیمانی بسیار پرکاربرد باشد. در اجرای این نما از سنگ‌های دانه‌بندی شده رنگی استفاده می‌شود که ظاهر جذابی را به بنا می‌بخشد. نمای سیمان شسته علاوه‌بر زیبایی، مقاومت بسیاری نیز دارد.

3.      نمای سیمانی تخته ماله

نمای سیمانی تخته ماله در اجرای خود دو لایه آستر و تخته ماله دارد که لایه آستر آن در ملات خود ماسه و سیمان داشته و به ضخامت 2 سانتی‌متر روی دیوار بلوک سیمانی قرار می‌گیرد. لایه دوم آن که ضخامتی به اندازه 0.5 سانتی‌متر دارد، ملاتی متشکل از ماسه، خاک سنگ، پودر سنگ و سیمان است که به کمک ابزاری به نام تخته ماله بر روی آستر قرار داده می‌شود.

4.      نمای تگرگی و ماهوتی

نمای تگرگی و ماهوتی یک نوع از نمای سیمانی است که متشکل از لایه‌های ملات سیمان، خاک سنگ و پودر سنگ است که با استفاده از دستگاه دوغاب‌پاش آن را روی بنا اجرا می‌کنند. بسته به مصالح درشت‌دانه یا ریزدانه به کار رفته در این نما، آن را تگرگی یا ماهوتی می‌نامند. در نمای تگرگی ناهمواری‌هایی روی نما ایجاد می‌شود که به دلیل درشت‌دانه بودن مصالح به کار رفته در ملات آن است که در نمای ماهوتی به دلیل ریزدانه بودن مصالح موجود در ملات آن، این ناهمواری‌ها کم است.

5.      نمای سیمانی رومی

نمای سیمانی رومی یا نمای کلاسیک، الهام گرفته شده از نمای روم باستان است که ظاهر بسیار باشکوهی به بنا می‌بخشد و از استقبال زیادی در بین نماسازها و معماران روبه‌رو شده است. معمولا در کنار این نمای سیمانی، از سنگ‌هایی مانند مرمر، گرانیت، تراورتن نیز استفاده می‌شود که بر زیبایی بنا چندین برابر می‌افزاید. البته استفاده از سنگ‌های طبیعی در اجرای نمای ساختمان، به همان اندازه که زیبایی و جذابیت ساختمان را زیاد می‌کند، هزینه اجرای نما نیز به همان اندازه افزایش قیمت دارد.

 

انواع نماهای سیمانی اپارتمان

نماهای سیمانی اپارتمان تنوع بسیاری در انواع خود دارند که تعدادی از آن‌ها بسته به مزایایی که دارند، پرکاربرد بوده و در نماسازی‌های بسیاری استفاده می‌شوند و تعدادی به نسبت بقیه نماهای سیمانی استفاده کم‌تری دارند. نمونه‌های دیگری از انواع نماهای سیمانی اپارتمان در ادامه آورده شده است.

  • نمای تیشه‌ای یا نمای چکشی

این نما دو لایه دارد؛ لایه اول آستری به ضخامت 2 سانتی‌متر است که با ملات ماسه و سیمان سفید یا رنگی اجرا می‌شود و لایه دوم آن دارای بندهای پر از شیشه است که با ماله اجرا می‌شود.

 

  • نمای سیمانی آبساب و موزائیک شسته

این نما از لایه آستر با ملات ماسه و سیمان سفید یا رنگی و لایه ملات موزائیک تشکیل شده و شبیه به نمای چکشی است.

 

  • نمای خراشی

نوعی دیگر از نمای سیمانی، نمای خراشی نام دارد که در اجرای آن روی سیمان خراش‌هایی ایجاد می‌شود.

 

  • نمای سیمان رنگی

نمای سیمان رنگی همان نمای سیمان سفید است که با رنگ‌دانه‌های مخصوص ترکیب شده است. این نما همانند نمای سیمان سفید، قیمت ارزان‌تری دارد اما با این حال به ظاهر ساختمان، زیبایی بسیاری می‌بخشد.

 

مزایا و معایب نمای سیمانی اپارتمان

مزایا و معایب نمای سیمانی اپارتمان چیست؟ چرا این نما به نسبت سایر نماها در بین معماران و نماسازها استفاده بیشتری دارد؟ یکی از دلایل اصلی و عمده استفاده از سیمان برای اجرای نما که جز فواید و مزایای آن نیز به شمار می‌رود، قیمت ارزان و مناسب آن در مقایسه با سایر نماهای ساختمانی است. استفاده از نمای سیمانی در ساختمان‌ها باعث افزایش مقاومت و استحکام بنا در برابر تغییرات جوی و آب‌وهوایی می‌شود. علاوه‌بر این‌ها با استفاده از نمای سیمانی در بناهای قدیمی و کلاسیک، بنا‌ها بیشتر از چیزی که هستند جذاب و فوق‌العاده به نظر می‌رسند. از معایب استفاده از نمای سیمانی در اپارتمان‌ها و ساختمان‌ها نیز می‌توان به افزایش وزن سازه، تیره‌تر شدن نما بر اثر آلودگی‌های شهری، جذب کردن گرد و خاک به خود پس از مدتی به دلیل نداشتن خاصیت تمیز‌کنندگی یا همان آنتی‌استاتیک، عایق نبودن سیمان در برابر رطوبت و حرارت اشاره کرد.

 

نحوه اجرای نمای سیمانی

و حال قصد داریم به نحوه اجرای نمای سیمانی بپردازیم! جهت اجرای نمای سیمانی ابتدا باید تمامی سطح دیوار کروم‌بندی و شمشه‌گیری شود تا برای مرحله‌های بعدی اجرای نمای سیمانی سطح یک‌دستی داشته باشیم. سپس باید فاصله میان دو شمشه با ملاتی که از ماسه با دانه‌بندی متوسط و سیمان پرتلند با نسبت ۳ به یک، تشکیل یافته است پر شده و سطح آن به کمک یک تخته ماله صاف شود. آستر کار را با شیشه یا نوارهای یونولیت تقسیم‌بندی کرده و برای اجرای لایه دوم یا همان لایه رویه قالب‌بندی می‌شود. ملات مورد استفاده در لایه دوم کار متشکل از سیمان سفید و پودر سنگ است. اگر رنگی بودن نما نیز در برنامه نماسازی باشد، به ملات آماده شده می‌توان رنگ و یا سنگ‌دانه‌های رنگی نیز اضافه کرد. بعد از انجام این مراحل، نما را مرطوب کرده و تخته ماله را به روی آن می‌کشند تا نما، سطحی صاف و یک‌دست داشته باشد. در نهایت، نوارهای یونولیت و یا شیشه‌ای که برای تقسیم‌بندی نما استفاده شده بود را برداشته و درون بندها سیمان‌کاری می‌شود.

 

کلام آخر

نمای اپارتمان باید تا جای ممکن زیبا و جذاب اجرا شود، چرا‌که اولین چیزی که از یک ساختمان نظرها را به خود جلب می‌کند، نمای آن است که در واقع می‌تواند به عنوان نماینده ساختمان معرفی شود. نمای سیمانی اپارتمان، سبکی است که هیچ‌وقت قدیمی و خسته‌کننده نمی‌شود! با اینکه نمای سیمانی اجرای ساده و آسانی دارد اما ظاهر بسیار لوکس و زیبایی چشم‌گیری به بنا می‌بخشد. گروه نماسازان مرادی یکی از بهترین مجریان نماسازی با سیمان در انواع و طرح‌های مختلف هستند و خدمات عالی در زمینه نما به مشتریان خود ارائه می‌دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر از نمای سیمانی اپارتمان، نحوه اجرای آن و دیگر خدمات، می‌توانید با مشاورین و متخصصین ما در ارتباط باشید.

 

سوالات متداول

  1. آیا استفاده از نمای سیمانی برای ساختمان‌ها قدیمی شده است؟

نمای سیمانی اپارتمان جز نماهایی است که هرگز قدیمی نشده و همچنان از اصلی‌ترین انتخاب‌های معماران و نماسازان است.

  1. نمای سیمانی اپارتمان چه انواعی دارد؟

نمای سیمانی سفید و رنگی، تخته ماله، شسته، تگرگی و ماهوتی، رومی، چکشی نمونه‌هایی از انواع نمای سیمانی اپارتمان است.

  1. چرا نمای سیمانی محبوب شده است؟

نمای سیمانی به دلیل استحکام و مقاومت در برابر تغییرات جوی و شرایط آب و هوایی، قیمت ارزان و اجرای آسان از محبوبیت بیشتری در میان نماسازان برخوردار است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *