نما رومی سیمانی یا نما رومی سنگی ؟

سر فصل های مقاله

نما رومی سیمانی یا نما رومی سنگی

بسیاری از افراد ترید دارند که نما رومی سیمانی یا نما رومی سنگی را انتخاب کنند. نمای هر ساختمانی هویت و شخصیت آن بنا را نشان می دهد و هر رهگذری هنگام عبور از آن به ظاهر آن توجه می کند وممکن است برداشت های متفاوتی را بر اساس نمای ساختمان داشته باشد. در واقع نمای ساختمان است که در دیدرس افراد مختلف قرار می گیرد و به آن ساختمان و کوچه و خیابان روح می بخشد. انتخاب بین نما رومی سیمانی یا نما رومی سنگی برای افراد دشوار است چون انتخاب نما روی تمام اجزای ساختمان اثر گذار است. در گذشته نماها نقش محافظت و مراقبت از خانه را به عهده داشتند اما امروزه به فراتر از یک محافظ بوده و زیبایی آن بسیار مهم تلقی می شود.

انتخاب بین نما رومی سیمانی یا نما رومی سنگی باید با توجه به نوع ساختمان و با توجه به شرایط جوی حاکم بر آن شهر و منطقه انجام گیرد و بودجه ی افراد نیز در انتخاب مد نظر قرار بگیرد. برای انتخاب نما ها باید با بافت آن شهر و محدوده توجه کرد تا ایجاد تناقض نکند. برای مثال نمی توان از نماهایی که برای منازل مسکونی استفاده می شود برای نما برج نیز استفاده کرد یا نما های اداری شبیه به ویلاها باشد. عدم هماهنگی نمای ساختمان با بافت آن منطقه به آن شکل غیرمعمول و نا زیبا می دهد.

انواع نما سیمانی چیست ؟

برای انتخاب بین نما سیمانی رومی یا نما رومی سنگی بهتر است ابتدا به کسب اطلاعاتی درباره ی سیمان بپردازیم. سیمان از متریال های ارزان قیمت و در دسترس است که در بازسازی ساختمان بسیار مورد استفاده ی افراد قرار می گیرد و به دلیل خاصیت چسبندگی برای اتصال شن و ماسه و آجر ها به یکدیگر به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. نما سیمانی انواع مختلفی دارد که برخی از آن ها را توضیح می دهیم:

  • نما سیمان شسته: در این نما پودر سنگ و سیمان سیاه و سفید و سنگدانه های رنگی را با رنگ های معدنی که اندود شده اند ترکیب می کنند. این نوع نما علاوه بر مقاومت و استحکام بالا ظاهر زیبایی را به ساختمان می دهد از این رو بسیار مورد استفاده قرا می گیرد. در اجرای این نما از قالب هایی که لوزی شکل و مستعطیلی هستند استفاده می کنند و حتی از آن در راه پله ها و دیوارهای ویلا ها و باغ ها به کار می برند. یکی از ویژگی های این نما این است که رنگ کردن آن امکان پذیر می باشد.
  • نما رومی سیمانی: به این نما، نما کلاسیک نیز می گویند و بسیاری از افراد می خواهند بین نما رومی سیمانی یا نما رومی سنگی بهترین را انتخاب کنند که این کار مستلزم داشتن اطلاعات راجع به مزایا و معایب هر شیوه است. این نما از معماری های سنتی و باستان ایران و روم الهام گرفته شده است و به بنا شکوه و عظمت می دهد. برای این نوع نماها هم می توان از سنگ تراورتن استفاده کرد هم از سیمان. باید استاد کار حرفه ای را انتخاب کرد که تجربه کافی داشته باشد تا استانداردها و اصول را به درستی رعایت کند.

معایب و مزایا نما سیمانی چیست ؟

برای انتخاب راحت تر بین نما رومی سیمانی یا نما رومی سنگی ابتدا به ارائه مزیت هایی درباره ی سیمان می پردازیم.

نمای سیمانی دارای مزایای زیر می باشد:

  • این نما دارای انواع مختلفی می باشد که می توان آن را در مدل های متفاوت به اجرا در آورد مانند: نما تگرگی، سیمان شسته، تخته ماله، رومی و چکشی.
  • مقاومت و استحکام خوبی در شرایط آب و هوایی مختلف دارد.
  • برای ایجاد یکپارچکی و یکنواختی در بازسازی نما ساختمان به کار می رود.
  • تقریبا نمای سیمانی از نماهای ارزان قیمت به شمار می رود و نسبت به نما های سنگی و بایرامیکس و کامپوزیت و آجری و… مقرون به صرفه تر می باشد.

از معایب نمای سیمانی می توان این موارد را نام برد:

  • عایق مناسبی برای رطوبت و حرارت نمی باشند و در شمال و منطقه هایی با هوای مرطوب و شرجی مانند اسفنج عمل کرده و رطوبت را به خود جذب می کنند و همین ممکن است موجب نفوذ نم به داخل خانه شود.
  • خاصیت آنتی استاتیک ندارد و گرد و غبار به آن می چسبند ولی نماهای دیگر خاصیت تمیز کنندگی دارند.
  • به مرور زمان آلودگی ها را جذب کرده و تغییر رنگ می دهند.
  • باید از پوشش رنگ برای ایجاد تنوع رنگی در آن ها استفاده نمود.
  • دارای وزن زیادی هستند و همین موضوع وزن کل سازه را بالا می برد.

اگر می خواهید بین نما رومی سیمانی یا نما رومی سنگی انتخاب کنید باید به این مزایا و معایب توجه کنید.

سخن آخر

اگر می خواهید در مناطق شری و مرطوب اقدام به ساخت خانه یا بازسازی نما ساختمان کنید و می خواهید بین نما رومی سیمانی و نما رومی سنگی یکی را انتخاب کنید باید بدانید که نمای سیمانی برای مناطق مرطوب مناسب نیست و به زودی دچار رطوبت می شود و آن را به داخل ساختمان انتقال می دهد. انتخاب نمای سنگی برای این مناطق انتخاب بهتری می باشد. برای شهرهایی با آب و هوای خشک نمای سیمانی مناسب تر می باشد. اگر هزینه برایتان اهمیت دارد و نمی خواهید زیاد هزینه کنید انتخاب نمای سنگی مناسب نیست چون سنگ ها گران قیمت هستند و دستمزد های آن نیز بیشتر است و نیاز به ظریف کاری بیشتری دارد. نمای سیمانی مقرون به صرفه تر بوده و می توان نماهای زیادی را روی آن اجرا کرد.

نمای ساختمان نشان دهنده ی هویت آن بنا و تجربه و هنر معمار می باشد. نمای رومی نیاز به تخصص زیادی دارد چون تزئینات و جزئیات زیادی دارد و باید اندازه های ستون ها و سر ستون ها و… کاملا منطبق بر اندازه ی ساختمان باشد و تا زیبایی را دو چندان کند. بنابراین باید از مصالح با کیفیت استفاده نمود و از معماران و استاد کاران حرفه ای استفاده کرد تا نتیجه ی کار دلچسب و متناسب باشد. باید بدانید که ارتفاعات ساختمان متناسب با بافت کلی آن محدوده باشد. نما سازان مرادی با تجربه ای طولانی در این زمینه و دارا بودن متخصصان می توانند نماسازی را به بهترین شیوه انجام دهند.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *