اگر نمای نامبرده جزو دسته نما سیمانی باشد، بدون شک استفاده از رنگ در نما سیمانی در صورتی که به خوبی و متناسب انتخاب شده باشد همین اتفاق خواهد افتاد. یعنی شما با یک نما آپارتمان مواجه خواهید شد که در عین سادگی بسیار جذاب است. به این نوع نما، نمای سیمان شسته رنگی نیز میگویند. همانطور که از اسمش پیداست نوعی از نما سیمان شسته است که در آن از رنگ استفاده شده و به همین دلیل در بین عموم مردم و یا متخصصین این حوزه به نما سیمان شسته رنگی معروف شده است.
احتمالا استفاده از رنگ اثرگذارترین نکته در اجرای یک نما سیمان شسته است که همین امر باعث ایجاد تمایز در اجرای نهایی نما آپارتمان می شود. حتما برای شما هم پیش آمده که وقتی در کنار یک جداره نما آپارتمان در یک خیابان قدم می زنید، یک نمای خاص توجه شما را جلب کند. این نما می تواند در انواع مختلف نما سیمانی یا نما سیمان شسته، نمای سنگی، نما کمپوزیت و …باشد. اما چه چیزی می تواند باعث ایجاد چنین تمایزی گردد.
نما سیمان شسته چیست؟
برای توضیح در مورد یکسری از اسامی نیازی به پیچیدگی خاصی نیست، چون خود اسم گویای همه چیز است. نما سیمان شسته هم از این دست اسامی است. همانطور که در اسم آن مشاهده می کنید نوعی از نما که با سیمان اجرا می شود. این نما سیمانی در نهایت با استفاده از آب شسته و پرداخته می شود. به همین دلیل به نما سیمان شسته معروف شده و با این اسم شناخته می شود.
اما چرا نما را پس از اجرای نهایی شستشو می کنند؟ این موضوع به نحوه اجرای نما سیمانی برمی گردد که در ادامه مقاله در مورد آن توضیح می دهیم.
چرا نما سیمان شسته اجرا کنیم ؟
امروزه به دلیل هزینه های بالای مصالح و نیروی کار، یکی از بهترین گزینه ها جهت اجرای یک نمای زیبا، مقاوم، اجرای آسان، کم هزینه بدون شک نما سیمان شسته است. به همین دلیل امروزه استقبال بالایی از این نوع نما شده و در اغلب پروژه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
از طرف دیگر پاسخ به این سوال کار سختی نیست. فرض کنید شما به عنوان کارفرمای پروژه که قرار است یک ساختمان بسازید و یا در نقش یک معمار پیشنهادی مناسب، بروز و مقرون به صرفه به کارفرما اعلام کنید. در هر دو حالت عامل مهم اثرگذار در انتخاب مصالح و تکنولوژی نحوه اجرای نما، بحث هزینه خواهد بود. یکی از دلایل اصلی استقبال از نما سیمانی، موضوع هزینه پایین اجرای آن است که این موضوع، هرچقدر متراژ یک پروژه بالاتر باشد اهمیت بسیار بیشتری پیدا می کند. چون در ساختمان های بزرگ، علاوه بر هزینه مصالح، هزینه نیروی کار، تجهیزات و…هم به مراتب اثر زیادی بر قیمت تمام شده پروژه میگذارند.
به همین دلیل یکی از گزینه های جدی روی میز هر معمار یا کارفرمای پروژه خواهد بود.
مزایای اجرای نمای سیمان شسته
از طرف دیگر، زمان و تجهیزات کمتر موردنیاز جهت اجرای این نوع نما است. نما سیمانی به دلیل نحوه اجرایی که دارد زمان بسیار کمتری را نسبت به مثلا نمای رومی یا کلاسیک نیاز دارد. این موضوع نیز به اندازه هزینه مصالح و نیروی کار موضوع بسیار مهمی است که در هزینه تمام شده پروژه اثر زیادی می گذارد.
تااینجای کار این دو نکته مهم یعنی هزینه تمام شده و زمان اجرای نما سیمان شسته بیان شد. اما یک نکته مهم دیگر هم وجود دارد که به دلیل اهمیت زیاد آن نیاز هست به این نکات اضافه شود. موضوع مقاومت و زیبایی نما سیمانی است.
به دلیل اینکه در اجرای نما سیمانی شسته از ملات سیمان استفاده می شود، در نهایت نسبت به نماهای دیگر از مقاومت خوبی برخوردار است. از طرف دیگر اگر بصورت نمای سیمان شسته رنگی کار شده باشد و رنگ به روز و مناسبی مثل رنگ طوسی روشن یا خاکستری و…انتخاب شده باشد که بدون شک یکی از زیباترین نما آپارتمان را در پایان کار می توان انتظار داشت.
نمای سیمان شسته رنگی چیست؟
اما نمای سیمان شسته رنگی چیست و چه جزئیاتی دارد؟ همان نمای سیمان شسته است که در آن متناسب با سلیقه کارفرما، معمار و…یک رنگ خاص انتخاب و به ملات نما سیمانی اضافه می شود.
اینطور بگوییم که از لحاظ اجرا، فرق چندانی با نما سیمانی ساده ندارد اما از لحاظ متریال رنگ و ترکیباتی اینچنینی در دل خود دارد که هم در ظاهر و هم در ویژگی تفاوت ایجاد می کند.
نحوه اجرای نمای سیمان شسته رنگی
به همان اندازه که متریال تشکیل دهنده یک نما آپارتمان یا اصولا هر بخشی که قرار است ساخته شود، مهم است، نحوه اجرای آن نیز اهمیت دارد. در نحوه اجرای نمای سیمان شسته رنگی نیز دقیقا همین نکته صدق می کند.
ابتدا باید توضیح بدهیم که برای تشکیل یک ملات مناسب جهت اجرای نمای سیمان شسته رنگی خوب باید ترکیبی از سنگ دانه های دانه بندی شده و پودر سنگ و سیمان سفید تهیه گردد و سپس شبیه به ساخت ملات سیمانی، این متریال ها را بهمراه رنگ انتخاب شده با یکدیگر مخلوط کرد و در نهایت به ملات سیمانی مناسب یک نمای سیمان شسته رنگی برسیم. البته لازم به ذکر است، همین سنگ های دانه بندی شده نیز در رنگ های مختلفی در بازار عرضه می شوند که باید متناسب با رنگ نهایی که مدنظر هست در پروژه اجرا شود، انتخاب گردد.
مثلا اگر رنگ نما سیمانی مدنظر شما روشن یا سفید است، طبیعتا باید از سنگ دانه های روشن استفاده کنید تا تیره.
بعد از تهیه چنین ملات مرغوبی، باید سطحی از نما که قرار است بصورت نمای سیمان شسته رنگی کار شود نیز از نظر یکدست بودن اصلاح گردد. یعنی اگر سطح صافی ندارد ابتدا باید زیرسازی و صاف بشود و سپس ملات نمای سیمان شسته رنگی را جهت اجرا به کار اضافه کرد.
در نهایت پس از تهیه ملات مناسب و زیرسازی کار، با استفاده از پیسوله و سیمان پاش و یا بصورت دستی، اقدام به پخشایش ملات سیمان در سطح مدنظر می کنیم.گروه نماسازی مرادی