استفاده از نما سیمانی در نماهای مدرن امروزی به شدت پرطرفدار شده است. این نما را می توان در بسیاری از بناهای مدرن امروزی در سبک ها و طرح های مختلف مشاهده کرد. تمام افرادی که در حوزه ساختمان سازی مشغول به کار هستند نمای سیمانی ساختمان را یکی از نماهای زیبا و منحصر به فرد می دانند. نمای سیمانی به ظاهر ساختمان روح تازه می بخشد و آن را به عنوان یک عنصر یکپارچه در شهر تبدیل میکند. علاوه بر زیبایی, برخی از ویژگی های نمای سیمانی با سایر نما ها متفاوت میباشد که باعث شده که بسیار پرکاربرد شود.
ویژگی نمای سیمانی
نمای سیمانی ساختمان مدل های مختلفی دارد. به عنوان مثال سیمان شسته, سفید, نمای سیمان تگرگی, و… . نمای سیمانی مدرن و نمای کلاسیک از دیگر نماهای سیمانی میباشد. اگر شما از سیمان برای نمای ساختمان خود استفاده کردید بدون شک شما فردی هوشمند می باشید. زیرا نمای سیمانی در عین حال که قیمت پایینی دارد, کیفیتی فراتر از انتظار را دارا می باشد. تفاوتی ندارد که چه نوع ساختمانی دارید, نمای سیمانی برای ساختمان مسکونی, ویلایی و یا هر نوع ساختمان دیگری به کار میرود. در ساختمان های بلند مانند برج ها نیز از نمای سیمانی استفاده میشود. دلیل آن این است که به راحتی میتوان آن را اجرا کرد. از سایر ویژگی های این نما میتوان به ساده بودن آن اشاره کرد. این نما انواع مختلفی دارد و در طرح ها و رنگ های مختلف مانند نمای سیمانی رنگی, نمای سیمانی طرح سنگ, نمای سیمانی طرح چوب ارائه می گردد.
نمای سیمانی با نمای سنگی چه تفاوتی دارد؟
به طور کلی در بین نمای سیمانی با سایر نماها تفاوت هایی وجود دارد. به عنوان مثال از تفاوتهایی که بین نمای سنگی و نمای سیمانی وجود دارد میتوان به دوام و پایداری آن اشاره کرد. سنگ بر گرفته شده از طبیعت است و سیمان از آهک, سیلیس, رس و اکسید های معدنی در کارخانه ها تولید می شود. در نتیجه مقاومت سنگ در برابر گرما و سرما بسیار بیشتر از سیمان خواهد بود. سنگ نسبت به سیمان عایق قوی تری می باشد. نمای سنگی بسیار سنگین تر از نمای سیمانی میباشد. زیرا عناصر به کار رفته در آن بسیار زیاد تر میباشد. همین موضوع در هنگام زلزله میتواند مشکل ساز شود. هم چنین قیمت نمای سیمانی بسیار کمتر از سایر نماها می باشد. از خصوصیات نمای سیمانی میتوان به مقرون به صرفه بودن آن اشاره کرد. مدت زمانی که برای اجرای نمای سیمانی گذاشته میشود نسبت به سایر نما ها بسیار کوتاه تر است است.
هزینه نمای سیمانی ساختمان چگونه محاسبه می شود؟
یکی دیگر از ویژگی های نمای سیمانی ساختمان هزینه پایین آن نسبت به سایر نماهای ساختمانی میباشد. برای محاسبه هزینه نمای سیمانی به فاکتورهای مختلفی باید توجه کرد. به عنوان مثال نوع سیمان مورد استفاده شده از اهمیت به سزایی در هزینه نمای سیمانی ساختمان دارد. رنگ سیمان مورد استفاده شده نیز در اختلاف قیمت محاسبه می شود. متراژی که نمای سیمانی در آن استفاده می شود تعیین می کند که هزینه نهایی سیمان ساختمان به چه صورت است. موقعیتی که پروژه در آن انجام می شود نیز در محاسبه قیمت تاثیر گذار است. یکی دیگر از مهمترین عوامل ارتفاع ساختمان می باشد. هرچه ساختمان بلند تر باشد هزینه نمای سیمانی ساختمان نیز افزایش پیدا خواهد کرد. طراحان و اجرا کنندگان نمای سیمانی ساختمان دستمزد های متفاوتی را برای انجام این کار دریافت می کند. دستمزد اجرای کار نیز در محاسبه قیمت نهایی تاثیر گذار است.
مزایای نمای سیمانی
یکی از مهمترین و حساس ترین ویژگی های نمای سیمانی مراحل ساخت می باشد. مزایای یک مصالح ساختمانی این امکان را به ما میدهد تا در انتخاب نمای زیبا و کاربردی مناسب ترین مواد و مصالح استفاده کنیم. بدلیل اینکه نمای سیمانی مقاومت و استحکام بالایی دارد, میتوان از این نما در پارکینگ استفاده کرد. صرفه اقتصادی که نمای سیمانی دارد باعث می شود که این نما طرفدار زیادی دارد. در نتیجه این نما کاربرد بسیار زیادی در نمای دانشگاه , شرکت , خوابگاه ,خانه سالمندان و غیره دارد. این نما مقاومت بسیار بالایی در مقابل باد, طوفان, باران و سایر موارد می باشد. نمای سیمانی در نماهای مدرن و کلاسیک که سبک های مختلف معماری می باشند مورد استفاده قرار می گیرد.
معایب نمای سیمانی
در کنار مزایایی که بررسی کردیم معایبی نیز در بین ویژگی های این نما وجود دارد. یکی از بزرگترین معایب آن تغییر رنگ پس از گذشت مدت زمانی از اجرا, بدلیل جذب آلودگی میباشد. اگر در در نمای ساختمان وزن برای شما مهم است و نمی خواهید نمای سنگین را در ساختمان خود انتخاب کنید نمای سیمانی پس از مدتی دچار افزایش وزن سازه میشود. اگر ساختمان شما از لحاظ جغرافیایی در منطقه با آب و هوای مرطوب وجود دارد نمای سیمانی نمی تواند گزینه خوبی برای اجرا باشد. نمای سیمانی خاصیت آنتی استاتیک ندارد. به این معنا که نمای سیمانی میتواند به راحتی گرد و خاک را به خود جذب کند.
عناصر تشکیل دهنده نمای سیمانی
از جمله مواد پرکاربرد در نمای سیمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد. توری رابیتس برای تهیه بستر مناسب اجرای نمایش اصلی بسیار مهم است. ملات پودر سنگ و سیمان برای پر کردن بین رابیتس و دیوار جهت مقاومت چسبندگی بهترین نمایندگی کاربرد دارد. سیمان جهت اجرای اندود و نمای اصلی ساختمان به کار می رود. یک طراح برای طراحی هر چه بهتر نمای ساختمان باید شرایط و عوامل نما سازی را در نظر بگیرد. مهم تر اینکه باید شناسایی بافت منطقه را انجام دهد. آب و هوای غالب در منطقه را مشخص کند و اینکه آن ساختمان چه کاربری در آن منطقه قرار است داشته باشد از ویژگی های نمای سیمانی در اجرا می باشد. در ظاهر طراحی نمای ساختمان و در نظر گرفتن این عوامل کار بسیار ساده است. اما همین عوامل میتوانند تاثیر بسزایی در مقاومت و ماندگاری نمای سیمانی شما داشته باشد.
ضوابط طراحی نمای سیمانی
در این نما ما نباید از نماهای تمام شیشه و تمام فلزی استفاده کرد. از رنگ های نامتعارف در نمای ساختمان نباید استفاده شود زیرا تاثیرات منفی دارد. در این نماها نباید از مصالح متعدد استفاده کرد. ازمواد برنده مانند فلز در طبقات همکف و اول در محدوده ای که در تماس فیزیکی با انسان است نباید استفاده کرد.